Home

Nieuwsarchief

Nieuwe cd met boek Kromme Jongens

Donderdag 25 november a.s. zal de voorverkoop starten van het nieuwe Kromme Jongens CD-Boek ‘’We benne samen één’’  dat in April 2011 zal uitkomen. De CD bevat de allernieuwste songs van de Kromme Jongens, die momenteel worden opgenomen. Het boek bevat een biografie van de Kromme Jongens, alsmede de achtergronden van een veertigtal liedjes van de band. Degenen die het CD-Boek worden in volgorde van aanschaf met naam en toenaam in het CD-boek genoemd.


Nieuwe songs

De band, die op 17 en 18 juni a.s. in ’s-Gravenzande 2 Reunieconcerten werkt momenteel aan een twaalftal songs die de afgelopen maanden geschreven zijn. De liedjes gaan over allerlei tuinbouw en/of Westland gerelateerde onderwerpen. Uiteraard is zowel de muziek als de tekst geschreven door de bandleden.

Tipje van de sluier

Eind december zal de videoclip van het nieuwe nummer ‘’Westlands Nieuwjaar’’ te zien zijn op de locale televisie. De band kon dit liedje moeilijk geheim houden, omdat onlangs voor deze clip door een 100-tal figuranten op het strand in Vlugtenburg een Nieuwjaarsduik gesimuleerd werd.


Boek

Schrijfster Marjoke van der Wilk – Van Baalen werkt op het moment aan het grote Kromme Jongens naslagwerk, dat geïntegreerd met de CD wordt aangeboden. In het boek worden achtergronden en feiten van de meeste oude, maar ook van alle nieuwe songs besproken. Verder werkt ze aan een biografie over de band, die in 1997 besloot te stoppen.

Voorinschrijving

Vanwege de grote investeringen die de band maakt door het werken met de topproducer Holger Schwedt (nu ook bekend van The Voice of Holland) heeft de band besloten hulp te zoeken bij zijn aanhang om het een en ander voor te financieren. Om de kopers van voor 31 januari a.s. te belonen worden naam en toenaam van deze fans op volgorde van binnenkomst in het boek vermeld. Het CD/Boek, dat € 25,-- zal kosten kan gekocht worden via de websitewww.krommejongens.com onder de webshop. Uiteraard wordt per e-mail een bevestiging/bewijs gestuurd, zodat het geheel als geschenk weggegeven kan worden.

 

holger

Holger Schwedt zweet op de nieuwe CD

 


 
EERSTE SINGLE KROMME JONGENS UIT

Op 8 december j.l. Is de ''eerste'' single in 13 jaar van de Kromme Jongens uitgekomen. De  band is trots op het resultaat. Het lied ''Westlands Nieuwjaar'' is verkrijgbaar op I-tunes. Het liedje is ook een ‘’opmaat’’ naar het concert dat de Jongens op 17 en 18 juni gaan houden.

Nieuwe Liedjes

Het liedje komt samen met 11 andere nieuwe nummers op de nieuwe CD, die rond april zal verschijnen. De nieuwe CD wordt samen met een compleet naslagwerk, met achtergronden over deze en rond 40 andere liedjes van de roemruchte band en diverse Westlandse onderwerpen, uitgegeven. Degenen die voor 31 januari ''voorintekenen'' op het CD-Boek via www.krommejongens.com worden met voor- en achternaam in dit boek CD-boek vernoemd.

Videoclip

De single wordt ondersteund door een videoclip die binnenkort op de regionale televisie wordt uitgezonden. Onlangs hebben een tachtig tal vrijwilligers hiervoor een geïmproviseerde ''Nieuwjaarsduik'' gedaan. Ook zijn hiervoor opnamen geweest op verschillende plaatsen in het Westland.

Voice of Holland

De eerste single werd uitgereikt aan de Kromme Jongens door producer Holger Schwedt, die – naast deze CD – ook de laatste 3 CD’s van de band ook had geproduceerd en daarmee zijn carrière als Nederlands bekendste producer begon.  De Kromme Jongens zijn er nog steeds trots op dat Holger daarna grote artiesten als BLØF, Di-rect, Miss Montreal en Van Velzen heeft geproduceerd. Tegenwoordig is Holger ook te zien als ''sidekick'' van Roel van Velzen bij The Voice of Holland

.
 
Om bij de Westlandse Spelen op zaterdag 9 juni zoveel mogelijk verschillende deelnemers te verwelkomen, gaan de Kromme Jongens samenwerken met Vitis Welzijn en Welzijn E25.  De Westlandse Spelen zullen gehouden worden op zaterdagmiddag voor het concert van Kromme Jongens en is voor iedereen gratis toegankelijk.


Vitis Welzijn zal helpen bij het mobiliseren van zoveel mogelijk verschillende doelgroepen voor de Westlandse Spelen. Ook ondersteunen zij verschillende organiserende teams. Vitis en de Kromme Jongens gaan samen in de maand Maart diverse Westlandse groepen benaderen. Ook besteden zij in nieuwsbrieven en op internet aandacht aan de Westlandse Spelen.

Welzijn E25 gaan met een aantal jongeren spellen vormgeven en ondersteunen bij het samenstellen van deelnemende jongerenteams.

Iedere club, vereniging of groep kan uiteraard zich ook uit eigen beweging aanmelden door zelf een spel te organiseren of of als deelnemende groep een rondje over het parcours te maken op 9 juni. Dit kan via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Er zijn trouwens nog kaartjes te koop voor het vrijdagavond concert van vrijdag 8 juni via www.krommejongens.com of bij De Wilde in Naaldwijk of Kees Toets in de Lier of bij Primera. Ook kan nog tot 16 maart worden ingeschreven voor de talentenjacht om als zanger/zangeres mee te doen met de concerten van Kromme Jongens via  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Kromme Jongens trotseren het weer
kromme Jongens maken clip over Polen
Welke kanjer past bij de 'Kromme Jongens'
Kromme Jongens zoekt groepen
Kromme Jongens spinnen mee op spinningmarathon
CD 'Kanjers' nu ook te verkrijgen via iTunes
Kromme jongens kaarten in vrije verkoop
Kromme Jongens spelen weer (of geen weer)
Wie zijn kromme Jongens