Home

De Kromme Jongens trotseren het weer

Het Kromme Jongens weekend met de toepasselijke naam ‘’Kromme Jongens Spelen Weer (of geen Weer)’’ is uitermate goed verlopen.  De concerten van afgelopen vrijdag en zaterdag vonden plaats in een tent op het veld van FC ’s-Gravenzande. Op zaterdagmiddag werden op het veld bovendien de Westlandse Spelen, een ‘’ik hou van Westland show’’ en een Boerenmarkt georganiseerd.

De show van de Kromme Jongens zat vol verrassingen. Zo werd de jonge opvolger van Cees van der Cruijk gepresenteerd. De jonge Morris zong samen met Cees uiteraard het nummer Oeauw Kassenbouw.  Mark van Dooren, de winnaar van de talentenjacht ‘’Welke Kanjer’’ zong de smartlap Door roeie en ruiten.  Omdat de Kromme Jonge Jongens Musical werd afgeblazen deed een groep jonge zangers en zangeressen die al nummers hadden ingestudeerd mee met het nummer We benne samen één.  Ook vertolkten drie zangeressen van Dario Fo het lied Het Leed der Tuinder.

Het concert van zaterdagconcert volgde op de nederlaag van het Nederlands elftal, die in de grote tent werd bekeken door de bezoekers. Entertainer Eef van der Ende wist echter al snel het publiek te enthousiasmeren. Tijdens het tweede concert vroeg drummer/zanger Rob van der Meij zangeres Astrid Jasperse ten huwelijk. Menig toeschouwer dacht dat het hier om een act ging, maar het kwam als een totale verrassing voor Astrid.

Tijdens het dagprogramma van het Kromme Jongensfestival werd, ondanks het tegenvallende weer, door 16 enthousiaste teams het parcours van de Westlandse Spelen doorlopen. Verschillende Westlandse clubs, verenigingen en stichtingen hadden in de maanden voorafgaand aan het evenement uitdagende spellen ontwikkeld. Uit de verschillende ronden kwamen het team van scouting de Lier en het team van sinterklaasclub 5 december events als winnaars uit de bus. In de afsluitende ‘ik houd van Westland show’ was het uiteindelijk de sinterklaasclub die de cheque van €500,- in ontvangst mocht nemen. De cheque werd echter doorgegeven aan zorgbakkerij ’t Blauwe Hek, één van de organisaties die een spel hadden georganiseerd. De boerenmarkt die ook op het terrein was opgebouwd, trok in verband met het weer minder publiek dan verwacht. Deelnemers hadden daardoor, tussen de buien door, wel voldoende tijd om uitleg te geven over de vaak bijzondere producten.

De Kromme Jongens zelf zijn blij met het slagen van het weekend. Hoewel nog niet zeker is of de band nog iets gaat doen willen de bandleden graag dat de Westlandse Spelen een jaarlijks terugkomend evenement gaat worden.